Tyge alweer drie weken – een terugblik

Onze lieve Tyge is vandaag alweer drie weken oud! Ongelofelijk wat gaat de tijd toch snel. In deze blog een terugblik op de afgelopen weken..

Aangezien ons derde kindje te vroeg is geboren en ik heel graag thuis wilde bevallen zat ik eigenlijk al vanaf zo’n 34 weken in lichte spanning of de baby dit keer niet te vroeg zou komen. Toen week 37 was aangebroken voelde dat dan ook als een grote opluchting. Voor mijn gevoel zou de baby ook direct dat weekend komen. Dat zou een beetje een probleem zijn want de bedkrukken waren er nog niet! Nu denk ik daar met een lach aan terug, de baby bleef namelijk nog lekker even zitten! De laatste weken van mijn zwangerschap heb ik ondanks dat ik wel wat vermoeid was nog lekker kunnen genieten van het bijzondere gevoel om een baby in mijn buik te hebben. Het blijft gewoon keer op keer bijzonder om de beweging te voelen en te beseffen dat er een klein mensje in je groeit waar je geheel mee verbonden bent. Elke dag heb ik even een moment genomen om bewust bij mijn zwangerschap en aankomende bevalling stil te staan, door even lekker een moment voor mijzelf te nemen. Ik deed dit door eerst even lekker tot mezelf te komen door een lekkere warme douch in het donker, en door daarna even in alle rust te mediteren, mijn zwangere buik te masseren, door bewust contact te maken met het kindje dat in mij groeide en door even bewust stil te staan bij alle liefde die ik voor dit kindje voel.

Ik was 15 december uitgerekend. Precies tussen Sinterklaas en Kerstmis in. Sinterklaas ging gelukkig voorbij zonder dat ons kindje werd geboren. En ook de 13de ging voorbij, gelukkig. Ik ben niet bijgelovig, maar toch, een hele mooie datum vind ik het niet. Zelf had ik steeds het gevoel dat ik op 14 december zou gaan bevallen, maar ook aan het eind van deze dag kroop ik ’s avonds weer met een rustige buik in mijn bed. ’s Nachts werd ik wakker, de baby was druk aan het schoppen en ik was een beetje aan het piekeren. Net toen ik even op de klok had gekeken (03.30) en mezelf maande om weer lekker te gaan slapen voelde ik dat mijn vliezen braken! De bevalling zou nu zeker niet lang meer op zich laten wachten! Op de uitgerekende datum, alweer! 🙂

 

De bevalling zou nu zeker

niet lang meer op zich laten wachten!

 

Ik zou even gaan douchen en daarna was ik van plan om weer lekker terug in bed te kruipen om nog wat te slapen. Maar ik voelde al snel dat ik gelijk lichte weeën kreeg en dat het slapen niet meer ging lukken. Ik informeerde mijn vriendin en vroeg haar of ze stand-by wilde staan en om 7 uur bij ons thuis kon zijn om de kinderen op te halen. Later heb ik nog even lekker onder de douche gezeten om de weeën op te vangen. Tegen 6 uur vond ik het wel tijd worden om de weeën eens goed te gaan timen. Die kwamen wel met regelmaat om de 3 a 4 minuten dus besloten we dat het tijd werd om de verloskundige te bellen. Zij vroeg of ze nog even haar kindje kon voeden. Volgens mij kon dit nog wel, want de weeën waren nog niet heel heftig. Toen de verloskundige om 06.50 kwam waren de weeën eigenlijk net wat heftiger geworden. Snel ging ze alles klaar zetten, Sjoerd zwaaide ondertussen de kids nog even gedag en de kraamzorg werd gebeld. Maar die kraamzorg, die kwam net te laat,  want om 07.20 was ons kindje al geboren!

 

Ik voel direct weer dat gevoel van pure liefde

als ik terug denk aan die eerste ontmoeting.

 

Een hele snelle bevalling dus die gelukkig geheel voorspoedig is verlopen. Heerlijk thuis en in alle rust en ontspanning. Ik kijk er erg positief op terug en voel direct weer dat gevoel van pure liefde als ik terug denk aan die eerste ontmoeting met onze lieve Tyge. We hebben de hele ochtend heerlijk de tijd gehad om met Tyge kennis te maken, om huid op huid contact te hebben, bij te komen van de bevalling en te genieten van ons lieve kleine kindje.

Om half 1 waren de kinderen vrij. Sjoerd heeft ze alle drie snel opgehaald, zodat ze konden kennis maken met hun kleine broertje. Het was best spannend hoe Lenthe zou reageren. Ze had gehoopt dat het een meisje zou worden en sinds ze wist dat ze er nog een broertje bij zou krijgen vond ze het allemaal niet meer zo interessant. Bij de eerste kennismaking wilde ze dan ook al gauw weer naar beneden om te spelen. Maar stiekem vond ze het toch wel leuk hoor! Ze wilde hem later toch wel graag even vasthouden en nu is ze echt stapelgek op haar kleine broertje. Elke dag wil ze hem wel even op schoot, hij moet ’s avonds wel even bij haar in bed liggen, ze vind het erg leuk om kleertjes voor hem uit te zoeken en ze is hem vaak aan het aaien en zijn handje aan het vasthouden. Gelukkig maar! En ook de twee grote broers vinden hun nieuwe kleine broertje heel erg lief!

 

Dan is het extra fijn als papa veel thuis is

en de kraamhulp er is om de kinderen

net dat beetje extra aandacht en gezelligheid te bieden.

 

 

De eerste week hadden we twee lieve kraamhulpen in huis (er kwam een stagiaire mee). De twee kraamhulpen hebben de kids  heel fijn en liefdevol opgevangen en lekkere traktaties met ze gemaakt, spelletjes gespeeld en geknutseld. Voor de andere kinderen is het natuurlijk best wel wennen dat er ineens een pasgeboren baby in huis is en dat mama veel met de baby bezig is. Dan is het extra fijn als papa veel thuis is en de kraamhulp er is om de kinderen net dat beetje extra aandacht en gezelligheid te bieden. De eerste dag zonder kraamzorg was de eerste dag van de vakantie. Ons hele gezin was lekker twee weken thuis! Wat heerlijk om zo de eerste paar kraamweken te kunnen genieten van ons nieuwe gezinnetje! Tyge is gelukkig een hele tevreden baby, de borstvoeding loopt goed, ’s nachts heeft hij wat last van darmkrampjes, maar doordat we allemaal vrij waren kon ik lekker wat langer blijven liggen na een onrustige nacht.

 

We kijken terug op een mooie bevalling en een hele fijne eerste tijd met onze lieve Tyge. Heerlijk om weer zo’n kleintje bij ons te hebben. Ik merk dat ik er echt heel erg van kan genieten, heel ontspannen voor hem kan zorgen en er zo in liefde voor hem kan zijn. Echt prachtig! Wat ben ik dankbaar dat alles zo voorspoedig heeft mogen verlopen! En lieve Tyge, wat zijn we blij dat je er bent!

 

       

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *