Nieuwjaarsspel

Vanavond is het weer oudejaarsavond. Voor mij, en vele anderen, altijd een moment om even stil te staan en te reflecteren op het afgelopen jaar. Wat heb ik meegemaakt het afgelopen jaar, waar kijk ik met trots op terug, wat heb ik geleerd en wat mag ik nog gaan leren. En het aankomende jaar, wat wil ik gaan doen, waar wil ik aan werken en waar wil ik extra aandacht aan gaan besteden.

Vorig jaar maakten wij met de kids voor oudejaarsavond een eigen gemaakt kaartspelletje. De kinderen versierden alle kaartjes en samen verzonnen wij een heleboel vragen over het afgelopen jaar en het nieuwe jaar en schreven deze op de kaartjes. ‘s Avonds brachten wij de kinderen eerst op tijd naar bed, om ze tegen 11 uur weer wakker te maken en samen met een lekker hapje en drankje deden wij ons zelfgemaakte spel. Om de beurt trokken we een kaartje en beantwoordden de vraag die er op stond. Ook mocht degene die de vraag had getrokken steeds iemand kiezen die de vraag ook mocht beantwoorden. En natuurlijk gaven we daarna iedereen die ook wilde antwoorden de kans om de vraag te beantwoorden. We schreven alle antwoorden op in ons gezinsboek en zo kregen we een mooie reflectie vanuit ieders oogpunt van het afgelopen jaar en een boel leuke nieuwe plannen voor het aankomende jaar. Het afgelopen jaar lazen we deze reflectie en leuke wensen en ideeën regelmatig terug, om zo van 2017 een prachtig jaar te maken, waarin ieders wensen en ideeën konden uitkomen!

Vanmiddag gaan we een kleine uitbreiding maken op ons nieuwjaarsspel en vanavond spelen we het weer! Benieuwd met wat voor mooie reflecties en leuke nieuwe ideeën de kinderen dit jaar zullen komen!

Op de foto’s hieronder wat ideeën om zo als gezin je eigen nieuwjaarsspel te kunnen maken! Wij wensen jullie een fijne oudejaarsdag en -avond toe waarin jullie echt in contact komen met elkaar en fijn samen kunnen kijken naar wat geweest is en wat komen mag! Een mooi en liefdevol nieuwjaar toegewenst!

 

 

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *