Herfsttafel

Afgelopen weekenden zijn we buiten al druk op zoek geweest naar herfstmaterialen. We hebben tamme kastanjes gezocht op de kinderboerderij de Höfte en mooie takken en eikels bij kasteel het Twickel in Borne en dit weekend zijn we druk geweest met het maken van een mooie herfsttafel bij ons thuis.

Sjoerd en Tijn hebben met z’n tweetjes de houten boomhuisjes in elkaar gezet en ondertussen heb ik met de kids uit onze bak met schleich-dieren de dieren die goed bij de herfsttafel passen uitgezocht, zoals de beer, de herten, de wolf, de das en de uil. We kwamen tot de ontdekking dat het eigenlijk wel heel leuk zou zijn als we ook nog een konijntje, een eekhoorntje, een vosje en een egeltje zouden hebben, maar die behoren helaas nog niet tot onze dierencollectie. Daarom hebben we ze zelf gemaakt!

Om de beurt hebben de kinderen van internet een kleurplaat uitgekozen van een bosdier en deze hebben we uitgeprint. Vervolgens hebben ze zelf met behulp van carbonpapier deze op een plaatje mdf getekend door de afbeelding over te trekken. Voor de jongste was het nog een beetje lastig, maar gelukkig hielpen zijn grote broer en zus hem maar al te graag. Daarna hebben we de dieren uitgezaagd met behulp van papa en mama. Zelf zagen was nog een beetje moeilijk, maar samen is het ons gelukt. Daarna hebben de kids hun eigen dier nog even mooi geschilderd en heeft mama de lijntjes daarna nog weer even duidelijk gemaakt met zwarte stift en toen ze klaar waren mochten de bosdieren een mooi plekje uitzoeken op de herfsttafel. Wat zijn de kids trots op hun mooie dieren! Ze zijn ook wel erg leuk geworden vind ik! ’s Avonds ontbraken de zelfgemaakte herfstdieren alleen alweer! Waren ze in hun winterholletjes gekropen? Nee, ze lagen bij de kids in bed!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *