Dierendag op de kinderboerderij

Wij wonen dicht bij Kinderboerderij de Höfte en fietsen er bijna dagelijks langs naar school. Mijn kids blijven graag na schooltijd nog even spelen op de kinderboerderij, even konijnen aaien, biggetjes kijken en vooral even lekker spelen in de heemtuin. Waterdiertjes zoeken op hun geheime plek is wel een van hun favoriete bezigheden.

Vandaag was het dierendag op de kinderboerderij en dus gingen we even kijken. Na eerst even gespeeld te hebben bij de geitenstal kregen we bij de bijenstal een uitgebreide uitleg over het houden van bijen. De imker had verschillende hommels, bijen en wespen bij zich om, zodat de kinderen goed de verschillen kunnen leren tussen deze verschillende soorten. Ook werd uitgelegd hoe een bijenkorf werkt. Na afloop mochten alle kinderen natuurlijk even honing proeven, lekker!

In de grote schuur konden leuke knutsels gemaakt worden, zoals een kaboutertje en een vogelhuisje. En buiten konden de kinderen traktaties maken voor de dieren en broodjes bakken. Mijn kids wilden graag een broodje bakken. Dus we hebben even warm bij het vuur gezeten om die broodjes lekker gaar en bruin te krijgen. Ze smaakten weer goed! Toen nog even bij de kippen op zoek naar herfstmaterialen voor onze herfsttafel en toen zijn we lekker naar huis gegaan. Wat is het toch fijn dat we zo’n mooie kinderboerderij in onze buurt hebben!

 

 

One Comment

  1. Marianne Banning

    En wat ben ik blij dat mijn kleinkinderen daar nu van kunnen genieten. Het opgroeien met de nabijheid van dieren en in de natuur zijn is voor kinderen erg belangrijk.
    Verwondering creeert respect voor het leven om ons heen. Bewust worden van hoe alles met elkaar vebonden is. En daarnaast is het natuurlijk heerlijk om lekker in beweging te kunnen zijn, van älles te kunnen ontdekken op de boerderij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *